Duurzaam ondernemen

Duurzame Mobiliteit :
Het mobiliteitsplan van Gunco is gericht op alle mogelijke transportmogelijkheden om naar Gunco te kunnen komen . Zowel per fiets als via openbaar vervoer of met carpoolen. Hierbij geven wij onze werknemers veel bruikbare informatie en tips over alternatieve manieren om naar het werk te komen. Met betrekking tot het wagenpark wordt zoveel mogelijk gekeken naar schone motoren met lage emissies, een zo laag mogelijk brandstofverbruik en bijtellingsvriendelijk.

Afvalstoffenbeheer:
Wanneer producten zoals batterijen, banden, olie en industriële verpakkingen worden vervaardigd, moeten deze aan het einde van hun levenscyclus ook worden verwerkt. Het grootste deel van de wegwerpverpakking werd ondertussen vervangen door meer duurzame verpakking. Slechts 3% van de verpakkingen bij Gunco is niet recyclebaar. Naast de bovenvermelde producten moet Gunco zich ook ontdoen van minstens 30 andere soorten afval, waaronder productresten, metaal, hout en bouwafval. Om milieuvervuiling te helpen bestrijden, engageert Gunco zich om alle afval op een duurzame manier te verwerken.

Gereconditioneerde onderdelen uit afval:
Gunco bekommert zich om het afval van tweedehandse industriële voertuigen. 35% van het gewicht van deze machines wordt vernieuwd, 61% ervan wordt gerecycled en 0,5% wordt gebruikt als een energiebron. Sommige onderdelen worden vernieuwd en intensief getest om de kwaliteit te garanderen. Deze onderdelen worden  gereconditioneerde onderdelen en gaan meerdere levenscycli mee.

Mensen:
Gunco biedt al haar medewerkers de kans om te werken in een gezonde en veilige werkomgeving. Een gezonde geest in een gezond lichaam is een voorwaarde om goed te functioneren. Daarom onderneemt  Gunco acties om de gezondheid van de werknemers te optimaliseren aan de hand van een beleid inzake drugs, roken, gezonde voeding en sport.